۷ دی ۱۳۸۹، ۱۰:۴۲

دست قدرت خدا -16

9 دی "رفراندوم بزرگ" و "تسونامی مردمی" بود/ دانشگاه موج را تئوریزه کند

9 دی "رفراندوم بزرگ" و "تسونامی مردمی" بود/ دانشگاه موج را تئوریزه کند

رئیس دانشگاه اصفهان حماسه "9 دی ماه" را یک "تسونامی مردمی" و "رفراندوم بزرگ" نامید و گفت: فعالان علوم سیاسی، علوم اجتماعی و تاریخ شناسان باید با تحلیل ویژگی های حرکت مردمی "9 دی" آنچه در ایران اتفاق افتاده را تئوریزه کنند.

محمد حسین رامشت در گفتگو با خبرنگار مهر با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: 9 دی ماه حرکتی بود که مردم نظر خود را در برابر افرادی که ادعاهای خاص داشتند اعلام کردند و این "رفراندوم بزرگ" تکلیف همه را مشخص کرد.

رئیس دانشگاه اصفهان در پاسخ به اینکه چرایی حماسه شدن حرکت "9 دی" چه بود گفت: حرکتی که در 9 دی ماه 88 مشاهده شد حرکتی از سوی یک تشکیلات رسمی نبود بلکه مردم خودشان احساس کردند که باید به میدان بیایند. هر کاری که مردم بدون قاعده رسمی انجام می دهند معمولا حماسه می گویند چون این جسارت را می کنند که به میدان بیایند و نظر خود را اعلام کنند.

رامشت درباره حضور دانشگاهیان در حماسه 9 دی نیز گفت: این حرکت یک جوش و خروشی بسیار بسیار عظیم بود و نمی شود گروهی را در این جمعیت دید. آنچه که اتفاق افتاد یک "تسونامی مردمی" بود که دانشگاهیان هم در جمع آنها بودند. آن قدر این حرکت با عظمت بود که جمعیت دانشگاهیان در برابر این دریا، قطره ای بیشتر نبود.

وی درباره وظیفه دانشگاهیان درباره تئوریزه کردن حرکت مردمی "9 دی ماه" نیز گفت: کسانی که تاریخ ایران را مطالعه و تحلیل می کنند، فعالان علوم سیاسی و علوم اجتماعی وظیفه دارند ویژگی های این حرکت و موج را استخراج کنند. برای موج های فیزیکی می توان ویژگی هایی مانند طول دامنه و ارتفاع و ... برشمرد. برای موج های اجتماعی هم می توان ویژگی های این چنینی از دیدگاه علوم مختلف در نظر گرفت و شرایط اجتماعی و سیاسی را تحلیل کرد و آنچه در ایران اتفاق افتاده را تئوریزه کرد.

کد خبر 1219346

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha